Hoe verloopt Bednet stap voor stap?

Wat moet je doen om Bednet te organiseren? Hoe verloopt Bednet stap voor stap? We zetten het op een rijtje. Nog vragen? Stel ze gerust.


updated: 09 januari 2023

Bednet stap voor stap

 1. Bednet online aanvragen: Zodra we een aanvraag ontvangen, neemt een Bednet-trajectbegeleider contact op om de aanvraag te bespreken, eventuele vragen te beantwoorden en samen te bepalen hoe snel materiaal geleverd kan/moet worden. 
   
 2. Bednet voorbereiden: De school bepaalt samen met de leerling welke vakken en lessen hij/zij via Bednet zal volgen, en stelt een Bednet-lesrooster samen. Je maakt best een aantal praktische afspraken om de samenwerking tussen school en leerling te ondersteunen en het Bednet-gebruik in de klas en bij de Bednetter vlot te laten verlopen. 
   
 3. Bednet-materiaal installeren en leren kennen: Bednet levert op school een Bednet-klasset (grijze box). Als de leerling een Bednet-laptop zal gebruiken, wordt die ook op school bezorgd (blauwe box). In de Bednet-box vind je een kort stappenplan om de klasset te installeren en logingegevens om te kunnen starten. In onze helpdeskzone vind je video’s en tips over de mogelijkheden en het gebruik van het Bednet-materiaal. 
   
 4. De eerste keer Bednetten: Als het materiaal geïnstalleerd is, bespreek je met de leerling wanneer hij/zij de eerste keer mee in de klas zal zitten via Bednet. Een handig moment om te testen of alles technisch werkt en te verkennen hoe het is om elkaar te zien en te horen via de klasset. Belangrijk is ook om samen goed af te spreken wat de Bednetter al dan niet zal vertellen aan de klas over zijn/haar afwezigheid, ziekte, behandeling of herstel.
   
 5. Lesgeven via Bednet: Leerkrachten kunnen via Bednet vrijwel gewoon lesgeven zoals anders. Variëren in werkvormen, evalueren, scherm of bordboek delen, … het blijft allemaal mogelijk. Toch is het in de beginperiode even wennen en toch ook wat experimenteren hoe de integratie van Bednet in de klaspraktijk zo vlot mogelijk kan verlopen.
   
 6. Bednet opvolgen: Doorheen het Bednet-traject is het belangrijk om regelmatig met alle betrokkenen te evalueren hoe Bednet verloopt qua leren en betrokkenheid bij de klas, welke moeilijkheden zich eventueel voordoen of waar bijsturing nodig is.
hoe verloopt Bednet stap voor stap

Je staat er niet alleen voor

Bednet-chat: Een vraag of probleem? Team Bednet staat klaar om je te helpen. Elke schooldag van 8.30 u. tot 16.30 u. kan je ons snel bereiken via de chat in de Bednet-software of via de website. We helpen je zo snel mogelijk verder met elke vraag of probleem. Je kan ons ook bellen of mailen. 

Contactpagina

Bednet-trajectbegeleider: Elk Bednet-traject krijgt een trajectbegeleider toegewezen die contactpersoon is voor alle betrokkenen. Ook bij hem/haar kan je altijd terecht met vragen, voor meer uitgebreide ondersteuning of advies, of om overleg te plannen rond specifieke vragen of problemen.

Online helpdesk op de website: Ontdek al onze tips en video’s om Bednet te organiseren, met het materiaal te werken, Bednet te integreren in de klaspraktijk, …

Helpdesk

logo vlaanderen
© 2023 Bednet
Webdesign thinline.be