De eerste keer Bednet, hoe pak ik dat aan?

Hoe pak je de eerste keer Bednet aan? Wat moet je doen om de klas te zien? Wat zijn zaken waar je best rekening mee houdt? We geven je een overzicht.


updated: 09 januari 2023

Eerste keer Bednet voorbereiden

Wanneer en hoelang? Tijdens welk vak en lesuur zal je de eerste keer Bednetten? Hoelang zal je aansluiten (hele les, stukje les, pauze)?

Met wie zal je Bednetten? Je volledige klas, een klein groepje of alleen met de leerkracht? Wil je dat iemand je begeleidt (en wie)?

Info delen: ​Wil je je klas vertellen waarom je Bednet zal gebruiken, hoe het met je gaat? Is er iets dat je liever niet wil zeggen? Lees meer bij Moet ik aan mijn klas vertellen wat ik heb?

Hoe elkaar bereiken? ​Heb je een telefoonnummer van de leerkracht of een klasgenoot? Zo kan je elkaar snel verwittigen bij vragen of problemen. Meer info vind je bij Welke afspraken moet ik met mijn school maken?

Vragen, zorgen, twijfels? ​Bespreek ze vooraf met je leerkracht of leerlingbegeleider. Zo weet je goed wat je kan verwachten, of kunnen ze je extra ondersteunen of helpen zoeken naar oplossingen. 

de eerste keer Bednet, hoe pak ik dat aan

De eerste keer Bednet met je klas

De laatste check: Alle kabels zitten in? Je internetverbinding werkt? Je koptelefoon ligt klaar? …

En go...! Log in in de Bednet-software en wacht tot de klas er ook is.

Je eerste indruk van Bednet: Neem je tijd om even te wennen aan hoe je de klas ziet vanop afstand, hoe je de leerkracht en klasgenoten hoort, … Test zeker alle knoppen in de software eens uit: zoom in op het bord, beweeg de camera, pas je volume aan, …

Hoe ziet en hoort de klas jou? Vraag de klas of ze een foto of kort filmpje maken om te tonen waar de Bednet-klasset staat in de klas, hoe zij jou zien, hoe het klinkt als je spreekt of lacht, wat zij zien als jij de camera beweegt, … 

Hoe was de eerste verbinding? Bespreek met je ouder, leerkracht of andere begeleider hoe dit was voor jou: het gebruik van de computer, het contact met de klas, het online les volgen, het gevoel niet echt in de klas aanwezig te zijn, … Voor sommige Bednetters is de eerste verbinding een heel fijn moment, voor anderen is het eerder een moeilijk moment. Blijf niet zitten met je zorgen of vragen.

logo vlaanderen
© 2023 Bednet
Webdesign thinline.be