Verbinding maken met de klas

Bij de start en het einde van de les voert de leerling telkens 2 korte acties uit. Onder het overzicht vind je meer info per actie/stap.

STAP 1: laptop klaarzetten + materiaal nemen

  • Kabels aangesloten? 
    • Internetkabel: Probeer altijd met de vaste internetkabel (en niet via de WiFi) te werken. Dit geeft de beste internetkwaliteit.
    • Oplaadkabel: Is de laptop nog voldoende opgeladen? 
    • Koptelefoon: Zorg dat de koptelefoon is aangesloten, zo hoort de leerling de klasgenoten en leerkracht het best.
  • Materiaal klaarleggen: Zorg dat al het materiaal (bijv. werkboeken, balpen, ...) klaarligt wanneer de les begint. Vraag eventueel vooraf aan de leerkracht en/of klasgenoten of de leerling extra materiaal nodig heeft.

STAP 2: verbinding maken met de klas

Belangrijk:
Gebruik de leerling een eigen laptop? Zorg dat je zeker de Google Chrome-browser met het Bednet-Google-account gebruikt.

Tip:
Gebruikt de leerling een Bednet-laptop? Het is makkelijker om na elk Bednet-gebruik de laptop dicht te klappen i.p.v. uit te zetten.
Zo hoef je niet telkens opnieuw het wachtwoord in te geven.

STAP 3: verbinding met de klas verbreken

STAP 4: laptop opbergen / opladen

  • Laptop dichtklappen: Gebruikt de leerling een Bednet-laptop, dan is het het makkelijkst om de laptop dicht te klappen i.p.v. af te sluiten. Zo hoef je niet telkens opnieuw het wachtwoord in te geven.
  • Opbergen / opladen: Indien nodig, kan je de laptop na elk gebruik opbergen. Zorg wel dat de laptop voldoende is opgeladen voor de volgende Bednet-les of dat de leerling tijdens de les de mogelijkheid heeft om de laptop op te laden.

Terug naar materiaal voorziening                              Hulp nodig?                              Naar startpagina