Een Bednet-ruimte voorbereiden

Binnenkort leveren we het Bednet-materiaal voor de leerling. Ondertussen kan je als ICT-coördinator de ruimte waar de leerling Bednet zal gebruiken voorbereiden.

Levering Bednet-materiaal

De leerling zal ofwel een Bednet-laptop ofwel zijn/haar eigen laptop gebruiken:

  • Bednet-laptop: Standaard leveren we alle materiaal op school. De ouders van de leerling halen het materiaal op en brengen het mee naar de voorziening. Indien haalbaar voor jullie, kunnen we het materiaal ook rechtstreeks in de voorziening leveren.
  • Eigen laptop: De leerling zal zijn eigen laptop gebruiken. Bednet bezorgt alle info en inloggegevens per e-mail, ofwel aan de ouders, ofwel aan jezelf of iemand van de voorziening

Ruimte voorbereiden

  • Ruime bank / tafel: Voorzie een ruime bank of tafel zodat de leerling ook plaats heeft voor zijn schoolboeken, ...).
  • Stopcontact / verlengkabel: Wanneer er geen stopcontact in de buurt van de tafel is, zorg je best voor een verlengkabel zodat de leerling zijn chromebook/ laptop tijdig kan opladen.

Bekabelde internetverbinding

  • Bekabeld: We vragen om een bekabelde internetverbinding te voorzien. Dit geeft de meeste kans op een stabiele verbinding.
  • Netwerkaansluiting: Voorzie, indien mogelijk, een netwerkaansluiting in de buurt van de tafel. Wanneer de leerling een Bednet-laptop gebruikt, ontvang je bij het materiaal een internetkabel van 30 meter.
  • Firewall: Bednet gebruikt achterliggend een aangepaste versie van Vectera (https://go.vectera.com). Er zijn geen binnenkomende connecties, enkel de webpagina's https://klas.bednet.be en https://mijn.bednet.be moeten bereikbaar zijn. Hier lees je alle info over het netwerk nog eens na.

Belangrijk:
Gebruiken jullie een gesponsorde Proximus-lijn, dan zal je tijdens de installatie van de Bednet-laptop enkele vaste IP-adressen moeten instellen.

Terug naar materiaal voorziening                              Hulp nodig?                              Naar startpagina