Je bent hier:

U bent hier

Coronacrisis

COVID-19 - Bednet past haar werking aan

Scholen werken vandaag in een nieuwe realiteit van mondmaskers, handgels, circulatieplannen en klasbubbels. Ook Bednet past haar werking tijdelijk aan om de veiligheid van haar kwetsbare doelgroep (zieke kinderen en jongeren) te garanderen.  

We begeleiden en ondersteunen de gezinnen en de scholen zoveel mogelijk vanop afstand. Bednet werkt immers met een zeer kwetsbare groep en wil het risico op besmetting verkleinen. Uitzonderlijk en op vraag gaan consulenten ter plaatse.

Ontdek onze aangepaste werking

 

Advies nodig?

Heb je als leerkracht of ouder vragen over onderwijs op afstand in deze bijzondere coronaperiode? Als leerkracht starten met online sessies met je klas? Binnenkort tegelijk lesgeven aan een groep leerlingen in je klas én een deel thuis? Of vraag je je als ouder af hoe jij je kind kan blijven motiveren om van thuis uit met de leerstof bezig te blijven? Of kan jouw kind door ziekte of besmettingsgevaar binnenkort niet mee starten op school?

Het Bednet-team heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van gezinnen en scholen bij het langdurig les volgen op afstand en met het les volgen via de computer. Zij staan  graag klaar om jullie te ondersteunen bij vragen, bezorgdheden en twijfels. 

Contacteer ons

Laat je inspireren

Houd de moed erin. Laat je inspireren door deze verhalen van straffe Bednetters, hun ouders en leerkrachten.

"Alles komt altijd goed." - Annelies

Annelies (19) was vijftien toen ze in een zware depressie belandde. Sindsdien kent haar leven veel ups en downs. Toch probeert ze positief te zijn. Ook tijdens de coronacrisis al is dat niet makkelijk. 

"Ik zie elke dag als een kans om te leven" - Arno

Arno (16) lijdt aan mucoviscidose. Besmet worden door het virus zou bij hem fataal kunnen aflopen. Hoe leeft hij met die angst?  Heeft hij tips om les te volgen op afstand en vriendschap te onderhouden in quarantaine?

Pagina's