Je bent hier:

U bent hier

Bednet in coronatijd

Update september 2021

Bednet volgt de algemene coronamaatregelen die gelden in het onderwijs. Lees hier meer.

Begeleiding

  • In coronatijd begeleiden en ondersteunen onze consulenten de leerling, zijn gezin (of zorgverlener) en de school zoveel mogelijk vanop afstand. Alle overlegmomenten tijdens de voorbereiding en het gebruik van Bednet worden zoveel mogelijk telefonisch of online ingepland. 
  • Bednet wil zo het aantal wisselende contacten met leerlingen, gezinnen (of zorgverleners) en scholen verminderen en het risico op besmetting van haar kwetsbare doelgroep vermijden.
  • Als essentiële derde partij mogen consulenten wel ter plaatse komen. Daarbij volgen zij de richtlijnen conform de COVID-aanbevelingen van de Vlaamse Overheid (dragen van een mondmasker, 1,5 m afstand houden en regelmatig de handen ontsmetten).

Levering en gebruik materiaal

  • Klaarmaken computermateriaal: Onze magazijnier desinfecteert en maakt het computermateriaal grondig schoon. Wist je dat dit vóór corona ook al gebeurde?
  • Levering materiaal: Onze koerierdienst hanteert de voorzorgsmaatregelen en veiligheidsvoorschriften die opgelegd zijn vanuit de Vlaamse Overheid. Bij levering of afhalen van het materiaal is er geen persoonlijk contact en handtekening nodig.
  • Installeren materiaal: voor het installeren van het materiaal doen we zoveel mogelijk beroep op de ict-coördinator van de school.
  • Hygiëne: idealiter staat er ontsmettingsmiddel in de nabijheid van het materiaal, zodat handen voor ingebruikname kunnen worden ontsmet. 

Advies nodig?

Heb je als leerkracht of ouder vragen over onderwijs op afstand in deze bijzondere coronaperiode? Als leerkracht starten met online sessies met je klas? Binnenkort tegelijk lesgeven aan een groep leerlingen in je klas én een deel thuis? Vraag je je als ouder af hoe jij je kind kan blijven motiveren om van thuis uit met de leerstof bezig te blijven? Of kan jouw kind door ziekte of besmettingsgevaar binnenkort niet mee starten op school?

Het Bednet-team heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van leerlingen en hun gezin (of zorgverlener) en scholen bij het langdurig les volgen op afstand en met het les volgen via de computer. Zij staan graag klaar om jullie te ondersteunen bij vragen, bezorgdheden en twijfels. 

Contacteer ons