Verhalen van Bednetters

Jade is 12 jaar. Ze  lijdt aan reuma en aan het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS). Haar bindweefsel werkt niet goed en haar gewrichten zijn daardoor ongewoon rekbaar. Ze noemen het weleens de circusziekte. Jade heeft dagelijks felle pijnen in alle gewrichten van haar lichaam. "Een kloppend gevoel", omschrijft Jade het. "Alsof er met duizenden hamers op je gewrichten wordt geslagen. Dat kloppend gevoel is altijd aanwezig. De pijn beheerst mijn leven." In Het Laatste Nieuws doet Jade haar verhaal: 

Zoran zit in het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Balen. Hij heeft kanker en kan daarom niet alle lessen vanuit de schoolbanken volgen. Daarom is hij blij dat Bednet er is. Hij blijft zijn vriendjes zien én is mee met de les.

Gwen (15 jaar) heeft een bindweefselziekte. Ze zit in het 4de middelbaar van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout. Dankzij Bednet kan Gwen de lessen van thuis uit mee volgen en ziet ze ook haar vrienden terug. 

Laurent is 17 en heeft een droom. Hij wil onderwater-mechanicien worden. En niets houdt hem tegen, ook ziekte niet. Hij volgt de lessen op school (VTI Waregem) van thuis uit dankzij Bednet.

Toon is negen jaar oud en gaat sinds september naar de klas van achter zijn laptop. Cava? Magazine (CM) schreef een mooi artikel over de impact die Bednet heeft op Toon en zijn gezin.

Arno zit in het tweede middelbaar en gebruikt Bednet dit schooljaar. Eind november publiceerde Weekend Knack een sterk artikel over Bednetter Arno die van thuis uit de lessen industriële wetenschappen volgt:

Roxanne, woonachtig te Vilvoorde en Bednetter tijdens het schooljaar 2011-2012 in de Kunsthumaniora te Brussel.

Lukas, woonachtig te Elewijt en Bednetter tijdens het schooljaar 2013-2014 in de Vrije Basisschool ‘Sint-Jozef’ te Peutie.

Lukas, woonachtig te Elewijt en Bednetter tijdens het schooljaar 2013-2014 in de Vrije Basisschool ‘Sint-Jozef’ te Peutie.

Kyano, woonachtig te Vilvoorde en Bednetter tijdens schooljaar 2012-2013 in de Gemeentelijke Basisschool ‘De Doening’ te Peutie.

Sofie, woonachtig te Machelen en Bednetter sinds 2012-2013. Het eerste schooljaar volgde ze les via Bednet in het ‘ZAVO’ te Zaventem en het voorbije en huidige schooljaar volgt ze les via Bednet in het ‘KTA’ te Jette.

Igor heeft Bednet gebruikt van schooljaar 2008 -2009 tot en met schooljaar 2012-13 aan het Sint-Gummaruscollege in Lier.

Manon zat in het 2de leerjaar op het  Heilig Hartcollege in Heist-op-den-Berg (2010-2011) toen ze gebruik maakte van Bednet.

Sander volgde les aan het Sint-Dimpnacollege (KOGEKA) in Geel en maakte gebruik van Bednet in 2011-2012 in de 6de Humane Wetenschappen

Laurie zat als Bednetter in het 1ste leerjaar op de vrije basisschool De Toverboom  in Geel (2012-2013). Hij is nu 7 jaar en zit in het 3de leerjaar op dezelfde school.

Lore is net acht wanneer ze ziek wordt en niet naar school kan. In het UZ Leuven, waar Lore een chemobehandeling krijgt, leren de ouders Bednet kennen. 

Zeer fijne ervaring en een vlotte samenwerking met Bednet. Voor Lore, een perfecte oplossing en een meerwaarde naar de school toe die anders Lore slechts in beperkte mate kon helpen met slechts enkele uren les aan huis en natuurlijk niet met het gemis van klasgenootjes.

Ik had nog nooit van Bednet gehoord en wist ook niet dat dit mogelijk was. In het verleden heb ik nog les gegeven aan de ziekenhuisschool en ik weet hoe belangrijk de lessen voor een ziek kind zijn.

Hallo, ik ben Kos. Ik kan al enkele maanden niet meer naar school door mijn ziekte, maar dankzij Bednet zit ik toch in de klas. Via een computer volg ik de lessen en praat ik met mijn vrienden. Dat vind ik superleuk.

In de zomer van 2012 werd ons dochtertje Lenie (toen 6 jaar) ernstig ziek. Wat eerst leek op een virale infectie met hoge koorts, mondde uit in therapieresistente epilepsie. 

Ik ben vrijwilliger bij Bednet sinds 2010.
Mijn kennismaking met Bednet is gekomen door de ziekte van mijn zoon die een Bednet-installatie heeft gekregen in 2009.